SBB PRAKTIJK

MEDIATION | COACHING | TRAINING

Wil je onder leiding van een professionele onafhankelijke en onpartijdige tussenpersoon, de mediator of gespreksbegeleider, een zakelijke kwestie oplossen? 

Je kunt bij mij terecht voor een (dreigend) arbeidsconflict of zakelijke kwestie, groepsmediation en verstoorde (familie en samenwerkings)relaties.

Heb je de wens om andere keuzes te maken als (young) professional vanuit je autonomie en authenticiteit en zo meer rust en succes te ervaren?

Je kunt bij mij terecht voor individuele business coaching en teamcoaching.

Jezelf verder ontwikkelen? Een team een training laten volgen? 

Ik heb ervaring in het geven en ontwikkelen van workshops, gastcolleges en trainingen op het gebied van effectieve samenwerking, conflicthantering, leiderschap en onderhandelen.

"Wat mij drijft is een constructieve bijdrage leveren aan oplossingen voor zeer
uiteenlopende zakelijke casussen, op een manier die jou of jullie verder brengt.”

Over SBB Praktijk

In je zoektocht naar een oplossing voor een (dreigend) zakelijk conflict of professionele ontwikkelbehoefte ben je hier terechtgekomen. Dat is een moedige stap, waar ik je graag verder bij begeleid. Ik hoop daarom dat je je welkom voelt op mijn website: je vindt hier ongetwijfeld de benodigde informatie over zowel mediation, gespreksbegeleiding, individuele coaching en teamcoaching, maar ook over trainingen die ik bied.

Als je op korte termijn op een constructieve en aangename wijze wilt werken aan jezelf, je team of samenwerking, met een erkende mediator of gespreksbegeleider met ruime ervaring in het bemiddelen en coachen van zeer uiteenlopende kwesties, dan ben je bij SBB Praktijk aan het juiste adres.

Ik begeleid (young) professionals in de zoektocht naar wat groei bevordert, soms ook buiten de comfortzone, met focus op de toekomst en met oog voor het verbeteren van de (onderlinge) communicatie. 

Als je wilt overleggen wat het beste bij jou of de situatie past, neem dan vrijblijvend contact op en bespreken we de mogelijkheden. 

Werkwijze

Mijn werkstijl is verbindend, onderzoekend en resultaatgericht. Ik maak bespreekbaar wat jou of jullie beweegt, waarbij ik behoedzaam met de relatie tussen de betrokkenen omga en tegelijkertijd het proces strak begeleid zodat jouw focus op de inhoud ligt. Ik richt me op de beweging van de huidige situatie naar de gewenste situatie en de persoonlijke ontwikkeling in een veilige setting. 

Er is niets waar ik van sta te kijken; met mijn open, benaderbare houding en praktijkgerichte aanpak kun je voor de meest uiteenlopende kwesties bij mij terecht. Ik heb aandacht voor en veel ervaring met professionele ontwikkeling en zeer uiteenlopende arbeidskwesties of samenwerkingsrelaties. Mijn doel is het (zelf)inzicht verruimen om te komen tot bewustwording, met oog voor effectieve communicatie, weloverwogen besluitvorming en een constructieve uitkomst.

Door – ook tussen de regels door – met aandacht te luisteren, verhelderende vragen te stellen, (zelf)reflectie en analyse te bevorderen begeleid ik en daag ik uit om duidelijk te krijgen waar het echt om gaat. Met het concretiseren van een gewenste oplossing wordt tot verbetering van de situatie gekomen. Door de weg van zelfinzicht aan te gaan, kun je voluit gaan staan voor wat jij te bieden hebt en krijg je energie van wat je doet. Dat bevordert jouw groei. 

Ik heb veel ervaring met het bedrijfsleven, de zorg- en culturele sector, de professionele dienstverlening en de (semi) publieke sector. Omdat mediation en (team)coaching dynamische processen zijn, verdiep ik me in de voortdurende ontwikkeling van de werkmethodes en interventies.

"Bij mij staat een effectieve werkwijze centraal, door te doen wat nodig is met een passende, betrokken en voortvarende aanpak."

Geen enkele situatie is hetzelfde, daarom lever ik altijd maatwerk: samen wordt er gewerkt aan een passend programma voor de situatie of organisatie.

“Ik werk vanuit een waarderende benadering, oplossingsgericht én toekomstgericht en daag je uit om het zelfinzicht te vergroten, en ben zo nodig confronterend”.

SBB Praktijk is gevestigd in Amsterdam Zuid en werkt op locatie door heel Nederland. We hebben een groot netwerk van onder andere freelance consultants, (bedrijfs)psychologen, mediators met andere specialisaties, coaches, fiscalisten, trainers, advocaten, notarissen en trainingsacteurs.

Team

Selen Bernink-Balci

Mediator | Coach | Trainer

Mijn naam is Selen Bernink-Balci en ik ben de oprichtster van SBB Praktijk. Sinds 2012 ben ik werkzaam als erkend (legal) mediator en ik sta geregistreerd bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). 

Hiervoor volgde ik de postacademische opleiding tot mediator aan het Amsterdamse ADR-Instituut. Daarnaast ben ik NOBCO gecertificeerd (team)coach en ben ik geregistreerd trainer. 

Omdat ik veel van andere culturen heb meegekregen, beschik ik over een breed ‘gezichtsveld’. Wat ik meermaals als feedback heb ontvangen is dat cliënten mij omschrijven als enthousiast, energiek, krachtig, geduldig, open, met humor, empathisch, veilig, positief, zorgvuldig, scherp en betrokken. 

Door mijn juridische achtergrond kan ik kwesties binnen een juridische context goed doorzien. Ik blijf me verdiepen in diverse effectief bewezen methodieken en interventies en ik heb meerdere opleidingen gevolgd ter verdieping van mijn vakbekwaamheid. Zo volg ik bij Phoenix de driejarige opleiding in Professionele Communicatie.

Mijn enthousiasme wordt geprikkeld door de zoektocht die ik aanga voor het vinden van de juiste aanpak voor het oplossen van een probleem.

Meer achtergrond informatie en mijn specialisaties zijn te vinden op mijn LinkedIn pagina.

Charlotte van Winden

Personal Assistent

Als personal assistent ondersteun ik SBB Praktijk. Hiervoor was ik lange tijd werkzaam bij het Centrum voor Conflicthantering als opleidingscoördinator. Daarnaast ben ik al bijna tien jaar werkzaam bij Beleggingsfonds Hoofbosch, een familiebedrijf.

In 2016 heb ik met veel enthousiasme de mediationopleiding gevolgd en dit heeft mij onder andere bewust gemaakt van het belang van (echt) goed luisteren, omdat dit essentieel is om tot de kern te komen van een persoonlijk of zakelijk conflict.

SBB Praktijk komt in beeld op het moment dat niet helemaal helder wat het probleem is, als de situatie reeds is geëscaleerd of voor het creëren van nieuw perspectief om je doelen te behalen.

Media & Blogs

Interview

Interview met Selen ‘GolfBusinessVrouw aan het woord’ op Golfvrouw.nl over bewuster leven, betere keuzes maken en omgaan met weerstand.

Blogs

In 2019 schreef ik drie blogs over coaching voor Golfvrouw.nl voor de rubriek Business. Of het nu gaat om je werk, je privéleven, je wens om jouw passie te volgen of golfspel te verbeteren – coaching kan zeker helpen meer inzicht en grip te krijgen: